Over mij

Ik ben Karlijn Schellekens, GZ-psycholoog. Tijdens mijn werk binnen de GGZ en revalidatie had ik al een tijdje de wens om een eigen psychologiepraktijk op te zetten. Ik verlangde naar meer tijd en rust voor de mensen die ik in behandeling heb.

In plaats van veel tijd besteden aan beslommeringen van een grote organisatie, vergaderingen en overleggen. Meer tijd voor behandelen en de kwaliteit van de zorg!

Tijdens mijn werk in het revalidatiecentrum ontstond mijn passie voor het werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wat mij voornamelijk erg aanspreekt, is het naast iemand kunnen staan in deze lastige fase in zijn/haar leven. Om samen stil te staan bij wat er nou eigenlijk is gebeurd en hoe dit een plekje in iemands leven kan krijgen.

Omdat hersenletsel iedereen kan overkomen, zie ik allerlei verschillende type mensen en is geen enkele dag hetzelfde. Mijn nieuwsgierigheid naar de ander blijft hierdoor enorm geprikkeld.  Door mijn ervaring als GZ-psycholoog binnen de revalidatie gericht op NAH, weet ik waar je tegen aan kunt lopen na NAH.

Binnen GGz Breburg deed ik veel behandelervaring op en ben ik opgeleid tot GZ-psycholoog. Ik leerde dat vrijwel iedereen in zijn leven periodes kent waarbij het even anders loopt dan gewenst. En dat het niet altijd lukt om daar alleen uit te komen.

Dan is het heel fijn als er een luisterend oor is. Iemand die luistert zonder te oordelen en doorvraagt waar anderen vaak stoppen omdat het misschien te pijnlijk of moeilijk wordt.

Ik ben iemand die dat luisterend oor kan bieden, van nature nieuwsgierig, vraag door zonder oordeel maar kan wel, waar nodig, kritische vragen stellen. Ik hou van een eerlijke en directe communicatie, daarnaast ben ik niet vies van een dosis humor!

Ik doe er alles aan om in mijn praktijk een veilige en vertrouwde plek te creëren om aan de hulpvraag te kunnen werken.